Flyulykke: Passagerer skulle blive siddende

Piloten for det forulykkede Asiana-fly i San Francisco bad kabinepersonalet om at undlade at evakuere flyets passagerer i de første kaotiske sekunder efter styrtet.

Passagererne blev derfor bedt om at blive siddende, siger Deborah Hersman, der leder undersøgelsen af ulykken for de amerikanske transportsikkerhedsmyndigheder (NTSB).

Kabinepersonalet havde henvendt sig i cockpittet for at søge vejledning, efter at flyet havde ramt jorden, fortæller hun. Men beskeden fra piloten var, at de ikke skulle begynde at evakuere.

- Vi ved ikke, hvad piloterne tænkte, men jeg kan sige, at der ved tidligere ulykker også har været personale, der ikke evakuerer. De venter på, at der kommer andre køretøjer, der kan hjælpe passagererne sikkert ud, siger Deborah Hersman.

Først da personalet så ilden begynde at sprede sig uden for vinduet, gav cockpittet grønt lys til evakuering. Piloterne havde formentlig ikke selv været i stand til at se ilden:

- Piloterne er foran i flyet, og de har ikke en god fornemmelse af, hvad der sker bag dem. De bliver nødt til at få information fra kabinepersonalet. Vi kigger helt sikkert på det her, siger Hersman.

Evakueringen begyndte således 90 sekunder efter, at Boeing 777-flyet var endt ved siden af landingsbanen i den amerikanske storby. 30 sekunder senere ankom det første redningspersonale til stedet.

- Vi bliver nødt til at forstå, hvad de tænkte, hvilken information de havde, hvad deres procedurer er, om de handlede i overensstemmelse med de procedurer og om evakuering skete rettidigt, lyder det fra undersøgelsens leder.

Hersman fortæller samtidig, at nød-slisker havde pustet sig op inde i flykabinen, hvilket betød at to stewardesser måtte skæres fri, før evakueringen kunne begynde.

To kinesiske teenagepiger mistede livet i flyulykken lørdag, og flere end 180 personer blev kvæstet.

/ritzau/Reuters

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip