FN-inspektører er blevet beskudt i Syrien

Uidentificerede snigskytter i Syrien skyder mod de FN-inspektører, der er i Syrien for at undersøge oplysninger om et giftgasangreb i sidste uge. Det oplyser en FN-talsmand.

- Der blev affyret flere skud af ukendte snigskytter, der ramte et af inspektørernes køretøjer med fuldt overlæg og beskadigede det. Vi måtte skaffe en anden bil, siger en talsmand for FN.

- Det var den første bil, der blev ramt i konvojen, som første nåede frem til den forstad, hvor det formodede angreb skete, ud på eftermiddagen.

FN-inspektørerne havde tidligere på dagen forladt den centrale del af Damaskus for at indlede deres undersøgelser af det sted i forstæderne, hvor der angiveligt er blevet dræbt hundredvis af mennesker med kemiske våben for få dage siden.

Syriens statslige tv siger, at oprørere står bag skyderiet mod FN-inspektørerne.

- De internationale eksperter blev beskudt af uidentificerede personer, hedder det i en erklæring fra det statslige tv, som siger, at "terrorister" står bag angrebet.

Det syriske regime kalder konsekvent oprørerne "terrorister."

En konvoj med seks biler bragte våbeneksperterne, der er iført FN's blå sikkerhedsveste, ud til forstaden Østghouta. De blev ledsaget af en bil fra de syriske sikkerhedsstyrker og en ambulance.

Præsident Bashar al-Assad afviser anklagerne om, at det er hans regime, der står bag det påståede kemiske angreb.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, understregede søndag, at hvert minut tæller på inspektørernes mission, og inspektørerne kan allerede være for sent ude i forhold til at finde ud af, hvad der virkelig skete.

- Hver time tæller. Vi har ikke råd til flere forsinkelser, sagde Ban til journalister i Seoul få timer før, at FN-holdet tog til området nær Damaskus, hvor angrebet skulle være fundet sted.

De syriske myndigheder gav grønt lys til undersøgelsen søndag, men amerikanske embedsmænd siger, at det allerede er for sent på grund af massive bombeangreb, der kan have ødelagt beviserne de seneste dage.

Syriens opposition siger, at flere end 1300 mennesker blev dræbt, da regeringsstyrker brugte kemiske våben mod oprørskontrollerede byer ved Damaskus onsdag. Læger Uden Grænser siger, at 355 personer døde af gift-symptomer.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip