Fogh nægter at kommentere jobrygter

Nato-generalsekretær Anders Fogh Rasmussen afviser at kommentere rygter, der de seneste uger er begyndt at cirkulere i europæiske medier, om at han skulle være interesseret i et år mere i jobbet.

- Mandatet gælder for fire år - med mulighed for et års forlængelse. Det er op til de allierede at bestemme. For mit vedkommende er jeg fokuseret på at udføre det job, der ligger lige for - og især opgaven i Afghanistan, siger Fogh på et pressemøde i Bruxelles.

Hans kommentar kommer, efter at medier i især Italien og Polen de seneste uger har taget hul på spekulationerne om, hvad der skal ske, når Fogh Rasmussens grundmandat udløber med udgangen af juli til næste år.

Spekulationerne har ført til, at Italien formelt har meldt sig med en kandidat, tidligere udenrigsminister og EU-kommissær Franco Frattini.

Den nuværende italienske udenrigsminister, Giulio Terzi, har til italienske medier officielt spillet Frattini på banen - men også sagt, at det først skulle være efter at Fogh har fået et år ekstra.

- Han har alle de rigtige kvalifikationer til at være den bedst tænkelige generalsekretær, alliancen kan få i år, der må forventes at blive svære og fyldt med udfordringer.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip