Forældre tog på druktur og glemte, hvor de havde efterladt deres baby - nu er han død

En frygtelig sag om omsorgssvigt trækker overskrifter i Storbritannien.

Forældreparret Matthew Neil og Kim Smart-Neil slipper for tiltale, efter at deres lille søn Freddie mistede livet tilbage i december måned. Forældrene på 32 og 34 år blev i forbindelse med det tragiske dødsfald anholdt og sigtet for omsorgssvigt og drab.

Siden er de ubehagelige detaljer om babyens død kommet frem i lyset. Det skriver Mirror.

Den mest væsentlige deltalje af dem alle er måske, at Matthew Neil og Kim Smart-Neil drak alkohol med deres venner i byen Blackpool, hvor de kommer fra, i et helt døgn op til Freddies meningsløse død.

Kim Smart-Neil husker, at hun kiggede til sin søn klokken 5 om morgenen for sidste gang, og derefter blev faren med barnet frem til klokken 6, hvor forældreparrets venner gik.

På det tidspunkt var Matthew Niel ekstremt træt og fuld. Han mindes at have lagt sin søn i seng, men han kan ikke forklare, hvorfor Freddie senere blev fundet død på gulvet i et andet rum - fastklemt mellem en seng og en væg.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Den 34-årige far vågnede omkring kl. 12 om formiddagen til lyden af sin anden søn Alex, der græd. Hans ble var væk, og der var afføring på gulvet. Matthew Niel skiftede den ældre søns ble, før han kiggede til Freddie, som ikke lå i sin vugge.

Han gennemsøgte hele huset og fandt ham til sidst livløs på gulvet i Alex' værelse. Matthew Niel forsøgte at give sin lille søn førstehjælp, men drengen blev erklæret død på hospitalet kort tid efter.

Retsmidicineren har ikke efterfølgende kunne afgøre præcis, hvad der tog livet af babyen.

- Det var jul, og vi havde begge fået mere at drikke, end vi burde have, men ingen af os var meget fulde, forklaren faren ifølge Mirror.

Hverken Matthew Neil og Kim Smart-Neil har kunne forklare, hvordan Freddie kom ind på deres anden søns værelse, og de afviser, at alkohol kan være forklaringen, selvom Matthew Neil var alkoholiker.

Forældreparret blev anholdt og sigtet for drab, men blev begge løsladt uden tiltale på grund af manglende beviser. 

Det er desuden blevet afgjort, at myndighederne ikke bærer noget ansvar i den tragiske sag. De kunne ikke have gjort fra eller til, lyder vurderingen ifølge MIrror.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip