Forskere opdager et overraskende tegn, der kan afsløre om folk er psykopater

Er du typen der er er god til at skabe kreative ting med dine hænder, så kunne noget tyde på, at du er psykopat.

Sådan kan man tolke konklusionen fra en gruppe filippinske forskere fra De La Salle University i Manila, hvor man hævder at have fundet en sammenhæng mellem psykopatiske træk og evnen til at være kreativ.

Forskerne bad 503 forsøgspersoner om at svare på en række spørgsmål og foretage flere spilmæssige valg, hvor der var risiko for at både vinde og tabe en slags gevinst.

På den måde er forskerne nået frem til den konklusion, at en impulsiv villighed til at løbe en risiko – hvilket skulle være et kendetegn på en psykopat – er nøglen til kreative folks succes.

- Vi er af den opfattelse, at manglende hæmninger i form af psykopatisk dristighed faktisk findes i nogle kreative menneskers personlighed og deres evner i den kreative proces, siger en af forskerne bag projektet til engelske Metro.

Man skal muligvis tage de filippinske forskningsresultater med et gran salt, da der i den seneste tid har været en del folk fra videnskabens verden, der er kommet med opsigtsvækkende bud på, hvad der kendetegner en psykopat.

Forskere fra Texas vakte i sommers opsigt, da de her konkluderede, at personer med psykopatiske karaktertræk i mindre grad end andre mennesker vil blive påvirket af gaben, der ellers normalt “smitter”.

Tidligere studier har samtidig vist, at der er en sammenhæng mellem at foretrække bitre smage og at være ufølsom, usympatisk eller selvisk.

- En generel forkærlighed for bitter smag viste sig at være en tydelig indikator på psykopati, narcissisme og hverdagssadisme, lød det dengang fra en gruppe østrigske forskere. 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

Dagens Gossip