Forsvandt for et år siden i Norge: Hunde leder efter danske Joey

For præcis et år siden alarmerede Joey Ravns kammerat svensk politi, da den 19-årige Joey ikke var kommet tilbage til lejren fra en vandretur til Allak-toppen i det nordlige Sverige.

Danskeren blev aldrig fundet, men søndag genoptager politiet en storstilet eftersøgning efter den unge mand på grund af kritik fra den svenske Rikspolisstyrelse.

Politiet bruger fjeldreddere, hunde og helikoptere i den nye eftersøgning. I alt 25 personer skal finkæmme et naturområd på størrelse med Sjælland, hvor Joey forsvandt, oplyser Johan Barkman, politiinspektør ved Norrbotten Politi, til Ritzau.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og information

- Jeg tror, at der findes en mulighed for at finde ham, men det meget svært. Vi forsøger at sætte os ind i hans tanker, om hvor han kan være gået hen ud fra vejr og vind i det store åbne landskab, siger Johan Barkman.

Svensk politi benytter en international metode i den nye eftersøgning, som bruger oplysninger fra over 1000 forsvundne mennesker i naturen og deres færden.

- Hvis man ikke har været i området, så forstår man ikke, hvor stort det er. Men det er muligt at finde ham, især hvis han færdes som alle andre i lignende situationer, fortæller Johan Barkman.

Metoden blev brugt i begrænset omfang, da Joey forsvandt 25. juli sidste år. Men statistikken siger, at danskeren formentlig er i det samme område, som blev finkæmmet ved den første eftersøgning.

- Han kan ligge tæt ved store sten, under sne eller under vandet. Vi søger i det samme område, som også blev undersøgt, da han forsvandt sidste år, lyder det fra politiinspektøren.

Norrbotten Politi fik kritik, fordi de ikke allerede første nat brugte hunde til at opspore danskeren og generelt brugte for lidt mandskab til det store område.

Samtidig skulle de norske myndigheder have været underrettet, da Joey forsvandt tæt på den norske grænse, mener den svenske politimyndighed.

Svensk politi stoppede den aktive eftersøgning godt en uge efter, at Joey forsvandt, og også det har fået kritik for at være for tidligt.

Politiet regner med at fortsætte eftersøgningen ind i august, hvis de ikke finder den 19-årige dansker Joey Ravn.

/ritzau/

SE BILLEDER AF JOEY RAVN HER:

 

Dagens Gossip