Forsvarer anker terrordom på stedet

Selvom den endelige dom mod en 24-årig dansksomalisk mand endnu mangler at falde, er meldingen fra hans forsvarsadvokat Finn Søgaard krystalklar:

- Dommen vil blive anket på stedet. Det har jeg aftalt med min klient, siger han til Ritzau.

Den 24-årige GW blev tidligere mandag kendt skyldig i at have modtaget terrortræning i en lejr i Somalia tilhørende netværket al-Shabaab, der af FN vurderes som en terrororganisation.

Anklager i sagen, Torben Thygesen, argumenterede under sine slutbemærkninger for, at GW skal have en straf, der ligger tæt ved de fem år. Men det er forsvareren helt uenig i.

- Det er helt ude af proportioner. Han skal ikke have mere end maks seks måneder, og eftersom han allerede han siddet varetægtsfængslet i 10 måneder, betyder det frifindelse, siger Søgaard.

I samme sag blev GW's lillebror, 19-årige NW, kendt skyldig mandag - ikke for terrortræning, men for at havet hjulpet til med at arrangere og støtte storebroderens ophold i lejren.

NW's forsvarer, Niels Christian Strauss, er dog ikke lige så klar i spyttet som sin kollega, når spørgsmålet falder på, om også hans klient vil anke dommen.

- Det lyder som en god idé, men vi skal give retten lov til at afsige dom, inden vi går ud og fortæller alverden, hvad vi vil, siger han til Ritzau.

Rettens kendelsen om skyld kom meget bag på Finn Søgaard.

- Jeg er overrasket over det. Retten valgte helt at se bort fra min klients og brorens forklaring, selvom de har givet udførlige forklaringer om deres færden i den pågældende periode. Det er imod god retspraksis, siger han.

De to brødre er kendt skyldige i sammen at arrangere den ældste brors ophold i træningslejren. Den 19-årige købte flybilletten og gav billet og sit pas til sin 24-årige storebror.

Der falder endelig dom i sagen mandag klokken 14.00.

/ritzau/

Dagens Gossip