Google hylder danske Nicolas Steno i dag

Det er en ære der er forundt de helt få, men i dag hylder Google danske Nicolas Steno på forsiden af søgemaskinen.

Så når du klikker ind på Google for at søge, så kan du holde musen hen over Google-logoet, og der står at Nicolas Steno i dag har 374 års fødselsdag.

Klikker du på logoet, vil du samtidig blive ledt videre til mere information om danskeren.

Husk at blive ven med os på Facebook - klik her

Hvem var han så? Nicolas Steno var en pioner inden for anatomi og geologi, og han har fået både et museum i Aarhus og et gymnasium opkaldt efter sig, ja sågar et krater på Månen og på Mars.

Og det med navnet er både forvirrende og kmplekst: Var døbt Niels Stensen (eller Steensen), men underskrev sig Nicolas eller Nicolaus Stenonius (i mange lande kaldt Steno) blev født 11. januar 1638, og han døde den 25. november 1686.

Da han havde afsluttet sin universitetsuddannelse i fødebyen København, hvor han læste medicin fra 1656-1659, rejste han ud i Europa.

I Nederlandene, Frankrig og Italien kom han i kontakt med prominente forskere, og takket være sin gode iagttagelsesevne opdagede han hurtigt vigtige sammenhænge.

På en tid, hvor forskning i faget naturvidenskab bestod i at studere de antikke autoriteter, havde Steno mod til at stole på sine egne øjne, selv når hans observationer afveg fra de fastlagte traditionelle doktriner.

Få flere nyheder fra os på Facebook - klik her og bliv ven

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip