Grådkvalt Hækkerup siger farvel til barnet

Stemmen knækkede over flere gange, da Karen Hækkerup (S) fredag eftermiddag sagde farvel til Socialministeriet og regeringens ind til videre toårige arbejde med at skabe lige muligheder for alle.

- Jeg så det som min opgave at bruge nat og dag på at de børn, der blev født med dårlige chancer godt kan få et godt liv, og at de børn, hvis forældre ikke kunne tage sig af, at de børn skulle vi som samfund give en chance, siger Karen Hækkerup.

- Derfor har jeg og vi i regeringen arbejdet på store reformer, der har samme overskrift, nemlig lige muligheder, siger hun.

Hun peger blandt andet på arbejdet med forældreansvarsloven og tilsynsreformen som vigtige skridt i den rigtige retning.

Hun slår fast, at hun ser frem til arbejdet med sit nye ministerium, Fødevareministeriet, men hun kunne - og vil heller ikke skjule, at det er et område, der står hende meget nært, som hun nu må forlade.

- Der er ikke nogen tvivl om, at jeg har brændt for at være her. Men jeg vil også komme til at brænde for det nye. For det handler om at gøre en forskel.

- Det gør det for mig, og det gør det også for dig, siger Karen Hækkerup.

/ritzau/

 

Dagens Gossip