Hækkerup genåbner for adoptioner fra Etiopien

Socialminister Karen Hækkerup (S) genåbner nu for adoptioner fra Etiopien gennem DanAdopt.

Men det bliver med begrænsninger og kontrol, når det omstridte adoptionsbureau fremover skal formidle adoptioner af etiopiske børn til danske forældre, siger socialministeren.

- Det, vi gør, er at lave en begrænset genåbning af DanAdopts formidling af adoptivbørn fra Etiopien, siger Karen Hækkerup.

Genåbningen af adoptionsformidlingen kommer på baggrund af en anbefaling fra Ankestyrelsen, og den sker på en række vilkår og begrænsninger, som også vil gælde for den anden formidlende organisation AC Børnehjælp.

Det betyder blandt andet, at der fremover kun kan adopteres børn fra Etiopiens hovedstad, Addis Abeba. Samtidig skal Adoptionsnævnet gennemgå og tage stilling til hver eneste etiopiske adoption, fortæller socialministeren.

- Det vil sige, at ud over der er de formelle procedurer hos de etiopiske myndigheder, så vil der også være en dansk myndighed, der tjekker hver enkelt sag, siger hun.

De nye regler vil betyde længere behandlingstid for de 72 forældrepar, som siden april har måtte vente i uvished på at finde ud af, om deres adoptionssager ville blive genoptaget.

Men ministeren håber, at de nye forsigtighedsprincipper i sidste ende vil være det bedste for alle parter.

- Jeg tror på, at alle, også de forældre, som sidder og glæder sig til at få et barn, som de kan være der for, og som vil have godt af at komme hertil, vil synes, at det er en god idé, at de er helt sikre på, at det er det rigtige barn, de får, siger hun.

Socialministeren lukkede i april for adoptioner fra Etiopien formidlet af bureauet DanAdopt.

Det skete efter, at flere forældre i Etiopien fortalte om, at de havde afgivet deres børn til adoption til Danmark på et falsk grundlag, hvor de blandt andet var blevet lovet, at de kunne bevare kontakten til deres børn efter bortadoptionen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip