Howard Carter ville være fyldt 138 år i dag: Google hylder egyptologen

Egyptologen Howard Carter, der fandt farao Tut-Ankh-Amons gravkammer.

HOWARD CARTER: Søgemaskinen Google fejrer i dag, at den kendte engelske arkæolog og egyptolog, Howard Carter, i dag ville være fyldt 138 år. Og han er ikke hvem som helst.

Howard Carter, der stammede fra Kensington i England, er nemlig verdenskendt for sin opdagelse af den egyptiske farao Tut-Ankh-Amons grav tilbage i 1922.

Det der med Egypten og jagten på gravenes indhold startede han med allerede som 16-årig i 1890, men det store gennembrud kom altså først 32 år senere.

På det tidspunkt var han ansvarlig for alle Lord Carnarvons udgravninger i Egypten, og Howard Carters ihærdighed førte ham til Tut-Ankh-Amons grav, der skulle vise sig at være den bedst bevarede grav af alle i Kongernes Dal.

Følg netnyhederne på Facebook - klik her, bliv ven og bliv klogere

Fundet skete i starten af november 1922, og på det tidspunkt havde Carter brugt ti år på at lede efter graven.

Hans arbejdsgiver, Lord Carnarvon. ankom nogle uger senere, og Howard Carter lavede en smal åbning, ogved at holde et stearinlys ind, kunne de se alle de fantastiske ting derinde - herunder en masse smykker af guld.

Howard Carter døde af lymfekræft i 1936, og blev 64 år.

Mange advarerede ham tidligt om alle de forbandelser, der ville ramme den der åbnede Tut-Ankh-Amons grav, men netop hans død mange år efter åbningen er blevet brugt som et modargument overfor de påstande og myter.

Howard Carter er begravet på en kirkegård i London, og på hans gravsten kan du blandt andet læse. "Må din sjæl leve, må du bruge millioner af år, dig som elskede Theben, siddende med ansigtet mod nordvinden, dine øjnes konstante glæde".

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip