Husker du Søren og Lotte? Her er succeshistorien bag 'Børnekanalen'

I 1990'erne kunne du som barn få dit lykketal forvandlet til en ægte gaveregn på din fjernsynsskærm, hvis din indsendte børnetegning til adressen Mileparken 20A fik et legetøjstog til at stoppe foran en miniatureudgave af Rådhuspladsen.

Med fast afgangstid hver eneste dag kørte det lille tog ud ad 'Præmievejen' i det populære tv-program 'Børnekanalen', hvor værterne Søren Thorup og Lotte Feder viste tegnefilm og på opsigtvækkende vis forvandlede børnetegninger til flotte præmier.

- Vi knoklede som dyr fra tidligt om morgenen til klokken seks-syv stykker om aftenen, siger Søren Thorup til Dagens.dk og fortsætter:

- Men vi legede os frem og havde det sjovt.

Tilbage i 1989 tog Johnny Reimer en tur til England, hvor han stødte på et børneprogram ved navn 'Lucky Numbers', og den overskægsbærerende entertainer tog ideen med tilbage over Nordsøen og præsenterede den til folkene på den københavnske tv-station Kanal 2.

Dengang var Søren Thorup en ung fyr fra Birkerød, der nogle år forinden var droppet ud af gymnasiet.

På tilfældigvis så han et opslag om, at den danske smølfefar var på jagt efter to friske ansigter til et nyt børneprogram, hvilket blev startskuddet til den i dag 48-årige tv-mands lange karriere med fjernsyn, da valget faldt på ham og Pernille Aalund.

I 1992 blev Pernille Aalund skiftet ud med den tidligere Snapshot-sangerinde Lotte Feder, og i de følgende ni år udgav den barnlige duo over 10 cd'er, skrev to børnebøger og optog tusindvis af  tv-programmer sammen.

- Vi var meget ude at optræde sammen i storcentre og til byfester. Typisk kørte vi afsted lørdag morgen og var først hjemme igen søndag aften. Og mandag morgen var vi så tilbage i tv-studiet, siger Søren Thorup.

Torn i øjet på kulturminister

I en årrække var de to tv-værter - der i børnemunde bare blev omtalt som Søren og Lotte - de ansigter, der sammen med Bengt Burg fra TV2-programmet 'Lykkehjulet' hyppigst var at finde på de danske tv-skærme.

Udover Kanal 2 blev programmerne sendt med posten til andre lokale tv-stationer i blandt andet Aarhus og Aalborg, og Søren Thorup var et stort idiol i børnehøjde. 

- Mine egne børn ville ikke med mig i Tivoli eller Zoologisk Have, da der var børn, der fulgte efter os og ville have min autograf, men selv husker jeg det udelukkende som en sjov og skæg tid, siger Søren Thorup.

Læs også: Hallooo, er der nogen hjemme? - Læs succeshistorien om Skærmtrolden Hugo

Ikke alle var dog begejstret for 'Børnekanalen' og det ellers nervepirrende tidspunkt i udsendelserne, hvor de små seere kunne vinde en eller flere sponsorerede stykker legetøj, hvis deres børnetegning med lykkenummer blev udtrukket. 

Hvad, præmien var, afhang af, hvor legetøjstoget stoppede på 'Præmiestien', og allerbedst var det, hvis lykketallet gjorde, at toget slog bremserne i på Rådhuspladsen, da man her vandt alle præmierne. 

Senere blev toget skiftet ud med en Action Man-figur fra legetøjsgiganten Hasbro, der i en dramatisk kulisse skulle finde frem til den onde Doktor X, og den kommercielle tilgang til fjernsyn i børnehøjde faldt ikke i god jord på Christiansborg.

- Dér var der mange, der var forargede over os, og vi var blandt andet en torn i øjet på den daværende kulturminister Jytte Kilden, siger Søren Thorup.

Brian Laudrup har overtaget 
Fra tv-studiet med den velkendte adresse Mileparken 20A 2740 Skovlunde blev der produceret over 3.000 programmer med Søren og Lotte, der fortsatte som makkerpar op til 2001, hvor deres veje skiltes.

- Det var en beslutning, som Lotte og jeg tog i fællesskab. Vi var ved at være trætte af det, og jeg var ved at blive gammel, siger Søren Thorup.

Søren Thorup har forsat sin karriere bag de rullende kameraer i tv-branchen, og i dag arbejder han som PR Executive hos tv-selskabet SBS Discovery.

- Jeg står stadig ude i studierne og kigger med, og faktisk bliver Kanal 5's fodboldprogram med blandt andet Brian Laudrup som gæst filmet i det studie, hvor vi også optog 'Børnekanalen', siger Søren Thorup. 

Følg Dagens Gossip for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip