Ingen lempelser i krav til 9. klasser

Når afgangseleverne mandag har første skoledag efter den fire uger lange lærerlockout, får de samtidig besked om, hvilke fag de skal til afgangsprøver i.

Men den undervisning, som eleverne er gået glip af under lockouten, giver ikke anledning til lempede prøvekrav til afgangseleverne. Det skriver politiken.dk.

Børne- og Undervisningsministeriet oplyser til netavisen, at der ikke vil være nogen særbehandling for "lockoutgenerationen", som statsministeren betegnede dem under vedtagelsen af regeringsindgrebet i konflikten mellem lærerne og kommunerne.

Formanden Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen, er dog ikke i tvivl om, at de tabte timer vil præge på elevernes karakterer til afgangsprøverne.

- De her fire uger har virkelig sat os bagud. Specielt fordi det er så tæt på prøverne. Hvis man for eksempel får fire i stedet for syv, så må man bare sige, at det ikke kun er ens egen skyld. Lockouten bærer også en del af skylden, siger hun til politiken.dk og tilføjer:

- Men vi er nået dertil, hvor der ikke er noget at gøre, og vi bare må tage prøverne som en oplevelse.

Agnete Vienberg Hansen har tidligere ment, at prøverne burde aflyses. Nu har hun imidlertid ændret holdning og mener, at eleverne skal have mulighed for at teste deres viden ved en prøve:

- Vi taber uanset hvad, men så vi må vælge den løsning, der gør mindst ondt. Vi føler os helt klart snydt, men det er der ikke noget at gøre ved længere. Vi må bare tage det med et smil. Det er mit råd til niendeklasserne.

Elevformanden mener i øvrigt, at prøveplanen kommer i sidste øjeblik, og hun frygter, at første dag tilbage på skolebænken bliver "hektisk".

- Jeg tror, at man allerede fra i morgen vil se, at niendeklasserne bare går i gang med at terpe, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip