J-dag sendte politiet på overarbejde

Tre timer før midnat blev julebryggen frigivet, og vanen tro var barer og værtshuse proppet med gæster.

Og som sædvanlig har der været mange tilfælde af vold og gadeuorden under årets "snefald", lyder det flere af landets politikredse tidligt lørdag morgen.

På Fyn er omkring 20 personer blevet lagt i håndjern i løbet af natten, og hele 17 gange snuppede fynske færdselsbetjente en bilist med alkohol i blodet.

- Vi har tydeligt kunne mærke, at det har været J-dag. Vi har haft masser af ballade - alt fra gadeuorden til mindre voldssager. På en normal fredag er vi ikke i nærheden af det antal, fortæller vagtchef Jesper Pedersen fra Fyns Politi til Ritzau.

Politiet havde sat ekstra mandskab ind på gaderne i den fynske hovedstad Odense, og færdselspolitiet foretog en særlig aktion på grund af J-dagen.

Også i København, trekantområdet og Østjylland kom ordensmagten på overarbejde på grund af de mange juleøls-tørstige bargæster.

I Nordjylland har færdselsbetjente i og omkring Aalborg afsløret 14 spirituspåvirkede bilister, og to var påvirket af narkotika.

I Østjyllands Politi siger vagtchefen, at det var været en travl aften og nat.

- Meget værre end normalt og med flere anholdelser. Detentionen er fyldt op tidligt lørdag morgen, siger vagtchef Jens Rønberg.

Hos Syd- og Sønderjyllands Politi havde betjentene troet, at nattens regnskyl ville lægge en dæmper på nattelivet. Men sådan gik det ikke.

- Vi har vel omkring otte til 10 anholdte. Det har været uroligt med en del vold, gadeuorden og husspektakler. Vi havde ellers håbet på, at den massive regn kunne køle folk lidt af, så de ville lade være med at bokse til hinanden, siger vagtchef Michael Skaarup.

Flere af landets politikredse havde sat flere uniformer ind i gadebilledet for at dæmme op for urolighederne. Og for enkelte byer var J-dagen blot endnu en normal fredag aften.

- Der har være forbavsende roligt, siger vagtchef Michael Skelbæk fra Nordjyllands Politi.

 

Dagens Gossip