Jobklare ledige er svære at få i arbejde

Selvom der er over 150.000 jobklare ledige, har arbejdsgiverne fået sværere ved at få besat de ledige stillinger.

Det skriver Jyllands-Posten på baggrund af Arbejdsmarkedsstyrelsens halvårlige rekrutteringsundersøgelse, der baserer sig på en stikprøveundersøgelse blandt godt 14.000 virksomheder.

I foråret 2013 rekrutterede virksomhederne forgæves efter nye medarbejdere til 9400 stillinger, mens tallet kun var 5000 i samme periode året før. Der er tale om det højeste niveau i en forårsmåling siden den økonomiske krise satte ind.

I efteråret 2012 var tallet dog marginalt højere, nemlig 9700.

En forgæves rekruttering dækker over, at virksomheden slet ikke får ansat en person til den pågældende stilling, eller at stillingen efterfølgende er blevet besat, men med en medarbejder, der ikke havde de ønskede kvalifikationer.

Henrik Bach Mortensen, direktør hos Dansk Arbejdsgiverforening, mener, at undersøgelsen udstiller, at beskæftigelsessystemet ikke fungerer.

- Systemet skal sikre, at de ledige søger de job og ikke bare venter på at få anvist et arbejde, siger han.

Udviklingen bekræfter beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i, at der er behov for den kulegravning af beskæftigelsessystemet, som hun har sat i gang, og som skal styrke kontakten fra jobcentrene til de lokale virksomheder.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip