Just Eat raser mod Facebook-orm: Det er svindel

Flere Facebook-brugere skriver i disse dage jublende statusser om, at de har modtaget et gratis gavekort til justeat.dk. Men det er ikke dem selv, men en såkaldt Facebook-orm, der står bag.

Klikker man på det medfølgende link, bliver man sendt videre til en ondsindet Facebook-app, også kaldet en orm, der beder om adgang til ens personlige oplysninger og om lov til at lave opslag på ens vegne.

Just Eat er langt fra tilfreds med, at deres navn misbruges på den måde.

Læs også: Pas på: Facebook-orm lokker med gratis gavekort til Just Eat

- Først og fremmest vil jeg gerne understrege, at denne hjemmeside med de gratis gavekort på ingen måde har forbindelse med JUST EAT. Lige så snart vi blev opmærksomme på sagen, bad vi vores juridiske afdeling om at tage affære. De har nu rettet henvendelse til ejeren af hjemmesiden og til virksomheden, der hoster hjemmesiden, som vi nu afventer svar fra, siger Kishan Vasani, der er chef for international marketing hos Just

Eat, til Dagens.dk.

Han fortæller, at selvom kun få af deres kunder har været udsat for svindlen, tager de sagen alvorligt.

Læs også: Pas på med at bekræfte dit Apple-ID

Når man har takket ja til den onsindede app, ender man med et medlemskab til Lotto24, der laver konkurrencer på nettet. De første 14 dage er gratis, men med småt står der, at det siden koster 299 kroner.

Forbrugerombudsmanden har tidligere meldt Lotto24 til politiet for at lokke folk ind i abonnementet, og de har også måttet betale en bøde på 10.000 kroner for at sende spam.

Se herunder, hvordan det ser ud, når man bliver udsat for Facebook-ormen.

Følg Dagens.dk på Facebook - gratis nyheder hver dag

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip