Krise på retur: Nu er der tegn på lysere tider i dansk byggeri

Meget tyder på at sortsynet i dansk byggeri er på vej væk, og der ses nu mere lyst på fremtiden.

Det viser i hvert fald friske tal fra Danmarks Statistik, og det er den såkaldte sammensatte konjunkturindikator for byggeriet, der er blevet offentliggjort, som viser en fremgang fra minus 20 til minus 14.

Så selvom tallet stadig er negativt, og dermed signalerer fortsat sortsyn, er stemningen steget ganske markant, og indikatoren er på sit højeste niveau siden maj 2008.

Indikatoren består af to komponenter, en beskæftigelseskomponent og en ordrekomponent. Og det er ikke mindst beskæftigelseskomponenten, som viser markant fremgang.

Forventningerne til beskæftigelsen steg således fra minus 30 til plus 2. Og det giver håb for beskæftigelsessituation for landets håndværkere.

Og også håb for den generelle konjunkturudvikling i landet, eftersom byggebranchen er en af de mest konjunkturfølsomme brancher der findes.

Billedet er knap så positivt, når man ser på ordrebeholdningen. Her er fremgangen kun på to procentpoint. Men også her skal det bemærkes, at der har været fremgang de seneste to år.

Og da BoligJobordningen er kommet ind i et nyt skatteår, med dertil hørende nye skattefradrag, er der grund at tro, at den positive udvikling vil fortsætte de kommende måneder også.

 Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip