Kristian Jensen nægtede at stoppe skattesjusk

Sagen om de fejlagtige ejendomsvurderinger, der har betydet, at tusindvis af danskere i årevis ulovligt er blevet opkrævet vilkårlige boligskatter og afgifter, kunne være blevet bremset langt tidligere end hidtil kendt.

Men skandalens tilsyneladende hovedansvarlige - Venstres næstformand Kristian Jensen - benægtede allerede i 2006 over for Folketinget, at der var behov for en undersøgelse af den offentlige ejendomsvurdering. Det skriver Ekstra Bladet lørdag.

Rigsrevisionens rapport fra tidligere på ugen slog ellers det modsatte fast - men selv om Kristian Jensen tilbage i 2006 fik konkrete advarsler om kaos i sagsbehandlingen og blev direkte opfordret til at sætte en undersøgelse af området i gang, nægtede han at gøre noget ved problemerne.

Hidtil har det i Rigsrevisionens sønderlemmende beretning kun været fremme, at Jensen, der var skatteminister fra 2004 til 2010, kendte til konkrete problemet fra 2007, men han svarede allerede året før følgende til Folketingets Skatteudvalg:

'Jeg ser intet behov for iværksættelsen af en særlig undersøgelse af forholdene på ejendoms-vurderingsområdet.

Det skete, efter en tidligere vurderingsmand og boligselskabsformand havde klaget og fået medhold over en helt absurd ejendomsvurdering af sin boligforening i Lyngby. Alene grundværdien steg i perioden 2002-2005 fra 12,5 mio. til 53 mio. kroner, hvilket betød store årlige huslejestigninger for beboerne.

Men trods medholdet i klagen - efter et kaotisk sagsforløb - var der ingen hjælp at hente hos Kristian Jensen, der påtager sig ansvaret og endnu engang beklager overfor boligejerne.

Det formilder dog ikke Socialdemokraterne og Enhedslisten, der vil have undersøgt de politiske beslutninger i årene, hvor Kristian Jensen og andre Venstre-ministre sad på magten i Skatteministeriet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip