Læge lyver om gravid kvindes barn: Læg mærke til hvad barnet holder i sine hænder 15 måneder senere

Det var en glad Courtney, der opdagede, at hun var gravid igen. Men glæden over at skulle have sin tredje datter, blev en kort fornøjelse for moren fra Sanford, Florida.

Under en scanning opdagede Courtneys læge, at babyen i maven havde Downs Syndrom, og i stedet for at støtte og opmuntre den overraskede mor, var lægens besked klar: Få en abort nu. Det skriver Littlethings.

Lægen så det ikke som en mulighed, at Courtney kunne beholde barnet, for som han sagde ville det ufødte barn forringe familiens kvalitet i en grad, der ikke var anbefalesværdig.

Læs også: Hun er verdens første fotomodel med Downs syndrom: Nu hyldes nye billeder af Madeline over hele verden

Selvom Courtney nægtede at få en abort, blev lægen ved med at presse på.

Den gravide kvinde havde lyst til at forsvare sin beslutning overfor lægen, men hun havde ikke mod til det.

Der gik over et år, inden hun havde et brev klar til sin læge. I sidste måned sendte Courtney og hendes elskede 15 måneder gamle datter Emersyn brevet.

Et uddrag af Courtneys brev til lægen lyder:

“Kære doktor.
For nylig fortalte en ven mig, at da hendes læge havde set hendes ufødte barn under scanningerne, havde lægen sagt: “Han (babyen red.) er perfekt". Da hendes søn med Downs Syndrome var født, så hun den samme læge igen. Lægen kiggede på den lille dreng og sagde: “Jeg sagde jo, at han er perfekt”.

Hendes historie gjorde mig ulykkelig. Selvom jeg var så taknemmelig for min venindes oplevelse, fyldte den mig med sorg, på grund af det jeg skulle have haft. Jeg ville ønske, at du havde været den læge……Den sværeste tid i mit liv blev gjort næsten ubærlig, fordi du ikke fortalte mig sandheden.

Læs også: 5 myter om Downs syndrom som du skal holde op med at tro på

Mit barn var perfekt. Jeg er ikke sur. Jeg er ikke bitter. Jeg er ked af det. Jeg er ked af de små bankende hjerter, du ser hver dag, ikke fylder dig med en evig ærefrygt. Jeg er ked af af, at du tog så meget fejl, da du sagde, at et barn med Downs Syndrome ville forringe vores livskvalitet. Og jeg er sønderknust over, at du måske har sagt det til en mor i dag. Men jeg er allermest ked af, at du aldrig vil have det privilegium at kende min datter, Emersyn.
Fordi, ser du, Emersyn har ikke kun føjet livskvalitet til vores liv, hun har rørt tusindvis af hjerter. Hun har givet os et formål og en glæde, som er umulig at udtrykke. Hun har givet os større smil, mere latter og sødere kys, end vi nogensinde kendte til. Hun har åbnet vores øjne for ægte skønhed og ren kærlighed.   

Så min bøn er, at ingen anden mor bliver nødt til at gå igennem, hvad jeg gjorde. Min børn er, at du også vil se ren skønhed og kærlighed ved hver eneste scanning.
Og min bøn er, at når du ser det næste barn med Downs Syndrome, som ligger kærligt og trygt i sin mors mave, vil du se på den mor og se mig og så fortælle hende sandheden: “Dit barn er helt perfekt””.    

Courtney har delt brevet på Facebook.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip