Lærere: Lockout giver milliardbesparelse

Landets klasseværelser bliver rungende tomme i april, hvis det ikke lykkes Danmarks Lærerforening (DLF) og KL at nå til enighed om en ny overenskomst.

Parterne skiltes natten til lørdag i sidste uge og de mødes igen fredag, hvor det er ved at være sidste chance for at nå et forlig.

Men bliver lockouten til virkelighed, sparer kommunerne under ét knap 1,6 milliarder kroner i lønudgifter pr. måned.

Det viser en beregning, som DLF har foretaget.

Ifølge DLF er antallet af ansatte, der underviser i folkeskolen, og som er varslet lockout af KL, knap 41.000 fuldtidsansatte.

KL har ikke begivet sig ud at regne til tallene, oplyser afdelingsleder i KL Lene Møller.

- Vi har ikke regnet på tallene. Det har vi ikke behov for. Men kommunerne skal lave kompenserende undervisning, hvis skolerne lukker i en periode, og det er jo en udgift, siger hun.

Derudover vil det beløb kommunerne spare være meget forskelligt fra kommunen til kommune, påpeger hun.

Lockouten kan komme til at omfatte op mod 50.000 lærere og børnehaveklasseledere. Undtaget er lærere på tjenestemandsordning og ansatte ved specialskoler for børn og voksne.

Lockouten betyder, at kommunerne lukker skolerne ved at nægte lærerne adgang, og det giver både forældre og elever et problem.

Den situation kan så opretholdes, indtil der igen forhandles, eller indtil regeringen kommer med et politisk indgreb, hvor der udsendes et dekret, der dikterer overenskomsten ved lov.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip