Landstræner: Cornelius slår Bendtner i luften

U/21-landstræner Morten Wieghorst mener godt, at Andreas Cornelius kan være med på højeste niveau, selv om FC København-profilen kun er 19 år.

Cornelius blev onsdag udtaget til VM-kvalifikationskampene mod Bulgarien og Italien. Udtagelsen kommer efter, at FCK'eren i denne sæson har scoret 10 mål i 11 superligakampe, hvor han især har været farlig i luftrummet.

- Jeg har været meget imponeret over hans hovedspil. Det er på meget højt niveau, og han er formentlig den bedste til det offensivt i Superligaen lige nu. Det er ret flot af en spiller på den alder.

- Han kan selvfølgelig noget i kraft af sin størrelse, men han bruger det også rigtigt. Han hopper på det rigtige tidspunkt, og det er lige et splitsekund før modstanderen, siger Wieghorst.

Spørgsmål: Er Cornelius bedre end Bendtner på det punkt?

- Ja, det vil jeg sige. Det er meget højt niveau, fastslår Wieghorst.

Den tidligere FC Nordsjælland-træner følger Superligaen tæt, og han tror, Cornelius vil kunne tilføre A-landsholdet noget ekstra, hvis han får chancen.

- Jeg er meget imponeret over Cornelius og den måde, han har ført sig frem på i de sidste to-tre måneder.

- Han gør det fremragende. Det kan godt være, der er nogle mangler, men det er der for de fleste unge spillere på det stadie. Han vil kunne bringe noget, hvis han bliver kastet i spil, vurderer Wieghorst.

- Det bedste, jeg næsten kan sige om ham, det er ikke så meget, det, vi kan se på banen. Det er hans hoved. Han er meget ydmyg over det, han foretager sig.

- Når han rammer en svær periode, og det gør han, for det gør alle fodboldspillere, så vil han komme igennem den, og han vil blive stærkere, siger Wieghorst.

Danmark møder Bulgarien og Italien den 12. og 16. oktober.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip