Lav disse lækre småkager med pulpen fra din mandelmælk

I bedste ’stop-spild-af-mad’-stil får du her en opskrift på lækre cookies, som blandt andet laves af den overskydende mandelpulp, man står tilbage med, når man har lavet mandelmælk.

Det er da smart, ikke?

Til ca. 10-12 cookies skal du bruge:
1 portion pulp fra mandelmælksproduktion - læs her, hvordan du laver mandelmælk
50g revet kokosmel
25g kakaopulver
100g daddelsirup eller ahornsirup
1 æg

Sådan gør du:
Findel mandelpulpen (smuldr den med fingrene).

Kombiner alle ingredienserne i en skål og rør dem sammen.

Del dejen op i 10-12 klumper, som hver trilles til en lille kugle. På en bagepapirsbeklædt bageplade presses kuglerne flade og kanterne glattes.

De små kager flyder ikke ud og bliver altså så tykke eller flade, som de sættes ind i ovnen.

Bag kagerne i en forvarmet ovn på 130C i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Eventuelle rester kan opbevares i en kagedåse i op til en uge.

Sabine Murati er 27 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip