Lego laver kørestol til deres figurer - men ikke helt som forældrene havde forventet

Forældre over hele verden har længe efterspurgt legetøj, der lærer handicappede børn, at der er andre som dem.

Og med en ny linje af Duplo-figurer, har Lego skabt en kørestolsbruger. Men hun er ikke helt, som kritikerne havde forventet.

Læs også: Hun vasker dukkens ansigt væk og maler et nyt - når du ser resultatet, vil du gøre det samme

Det nye sæt figurer skal lære mindre børn om køn, alder, forhold og de roller og ansvar, samfundets forskellige mennesker har.

Her ser man en lang række erhverv repræsenteret, blandt andet inde for plejesektoren, hvor en yngre medarbejder skubber en ældre borgere rundt kørestol.

- Vi bifalder Lego for at have skabt en figur, der bruger kørestol. Men det er deprimerende, at den eneste kørestolsbruger på tværs af alle Legos produkter er en ældre person, der skubbes af en ung figur. Hvad fortæller det børnene om handicap? At det kune optræder, når man er over 65?, skriver Rebecca Atkinson, der står bag Toy Like Me-kampagnen, i en pressemeddelelse.

Hun har længe kæmpet for, at handicappede børn gennem legetøjet skal lære, at de ikke er alene med at bruge ting som kørestol, høreapparat eller briller. Og her mener hun, at Legos nye linje er et kæmpe skridt i den forkerte retning, da det styrker børnene i deres forestilling om at det kun er gamle mennesker, der har sådan nogle problemer.

Læs også: Nu kan du købe dukker med høreapparat og modermærker

Lego mener dog sagtens, at deres legetøj kan lære børnene om handicap, fortæller de til Huffington Post:

- Vi er altid begejstrede for at introducere nyt tilbehør, såsom den nye Lego Duplo kørestol, der kan udvikle børnenes rollespil og læringsmuligheder. Det smukke i Lego er, at børnene selv kan vælge at bruge de forskellige stykker til at udvikle deres egne historier. I dette tilfælde kan enhver Lego-figur placeres i kørestolen.

Rebecca Atkinson anerkender Legos svar, men hun mener alligevel, at de i så fald burde have tænkt ud af boksen, da det tog reklamefotoet med den ældre kørestolsbruger.

Hun foreslår selv, at Lego f.eks. lavede en rulleskøjtepark, hvor børn i kørestol kører på ramperne på lige fod med andre unge skatere. Et sådan forslag har i skrivende stund modtaget over 18.000 underskrifter.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip