Lidegaard får næse for sag om solceller

Klima- og energiminister Martin Lidegaard (R) får en næse for sin rolle i solcellesag.

Det står klart forud for et samråd om sagen her til formiddag.

Både Venstre og Enhedslisten er stærkt utilfredse med det rodede forløb omkring vedtagelsen af solcelleloven, der kan ende med at koste den danske statskasse milliarder af kroner.

- Sagen kan klares med en næse, siger Enhedslistens energiordfører Per Clausen til Ritzau.

- Men det er en forudsætning, at vi får en klar beklagelse fra ministeren, og at det gøres klart for os, at der tages initiativer til, at sådan noget ikke kan gentage sig, siger han.

Fra Venstre lyder samme toner.

Partiets energiordfører Lars Chr. Lilleholt mener, at Folketinget skal tildele Lidegaard en "meget stor næse", fordi han trods advarsler fra sit ministerium ikke advarede politikerne om et hul i loven om solcelleanlæg, som kan koste statskassen milliarder af kroner.

Hullet gør, at solcellevirksomheder kan hæve store tilskud til solcelleanlæg.

Ministeren har erkendt, at han var bekendt med et notat, der beskriver problemerne i loven, inden den blev vedtaget. Men han orienterede ikke Folketinget om det.

Lidegaard har tidligere forklaret, at han var "uopmærksom" på, at der var tale om et hul i loven. Derfor har han heller ikke orienteret forligskredsen, lyder ministerens argumentation.

Ministerens presserådgiver oplyser til Ritzau, at Martin Lidegaard ikke har nogen kommentarer før samrådet.

Det er endnu uvist, hvor stort et beløb solcelle-sagen kommer til at koste statskassen. Energistyrelsen fremlægger et skøn i næste uge, men tidligere skøn har lydt på mellem syv og 14 milliarder kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip