LO fjerner krav om bedre løntilskudsordning

Blækket var knap nok tørt på listen over LO's seks hovedkrav til en dagpengepakke, førend regeringen i dag offentliggjorde sin aftale med arbejdsgiverne om at skaffe 12.500 job til langtidsledige.

Formanden for de 1,1 millioner lønmodtagere, Harald Børsting, fik i aftes besked om regeringens aftale med arbejdsgiverne, den såkaldte akutpakke II.

Her forpligter Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner sig til at ansætte langtidsledige mod en kontant bonus på 25.000 kroner.

Og dermed er LO's krav om en forbedret løntilskudsordning med en belønning til arbejdsgiverne for at fastansætte de tilskudsstøttede medarbejdere imødekommet, siger Harald Børsting.

- Det forslag, vi har om omkring privat jobtræning, det er fuldt og helt indfriet. Og mere til. Men vi interesserer os stadig for, om der er brug for at tilvejebringe uddannelsesforløb, fordi vi tror, at der er mange i målgruppen, der har brug for det for at indfri forventningerne på arbejdsmarkedet, siger han.

LO's egne beregninger viser, at mellem 14.000 og 20.000 langtidsledige står til at falde ud af dagpengesystemet til næste år. Og da arbejdsgiverne forpligter sig til at øremærke 12.500 job til de truede dagpengemodtagere, er Harald Børsting ikke utilfreds med initiativet.

- Det her er et afgørende bidrag til at løse den særlige problemstilling, der er i det første halvår. Og så indeholder aftalen også, det synes jeg ikke, man skal undervurdere, en forpligtelsen parterne imellem til at se på, om antallet af job er det rigtige i forhold til målgruppens udvikling. Så det her er et afgørende bidrag. Det skal vi kvittere for, siger Børsting.

LO's forslag til en dagpengepakke omfatter uddannelsestilbud, løntilskudsordning, regler om supplerende dagpenge, genoptjeningskrav for dagpenge og til dagpenge i jobrotation samt regler for seniorjob-ordningen.

Læs mere her: LO's dagpengepakke

Dagens Gossip