Loft: De fire linjer var ikke om homo-rygter

Daværende departementschef i Skatteministeriet Peter Loft afviser bestemt, at der skulle have været en dramatisk stemning på et møde om Stephen Kinnocks skattesag den 13. september i 2010.

På mødet - der fandt sted tre dage, før Skat traf afgørelse i skattesagen - foreslog Loft en tilføjelse på fire håndskrevne linjer til Skats afgørelse.

De fire linjer har været stærkt omdiskuteret i hele skattesagen, fordi sagsbehandlerne i Skat København har forklaret, at de anså Lofts linjer som et forsøg på at antyde eksistensen af rygterne om Stephen Kinnocks påståede homo- eller biseksualitet.

Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen fra Skat København har over for Skattesagskommissionen forklaret, at Andersen direkte sagde til Loft, at han mente, at tilføjelsen skulle henlede offentlighedens opmærksomhed på rygterne om Kinnocks påståede homoseksualitet.

Men det afviser Loft bestemt. Og han nægter også, at Erling Andersen sagde det til ham på mødet.

- Vi har ikke diskuteret rygter eller seksuelle præferencer i den forbindelse, fastslår Loft.

- Kan du afvise, at rygtet om Kinnocks seksuelle orientering overhovedet har været drøftet på mødet den 13. september, spørger kommissionens udspørger Lars Kjeldsen.

- Det mener jeg faktisk godt, at jeg kan, siger Peter Loft.

De fire linjer understreger, at Skat har undersøgt Thorning-parrets "erhvervs- og familiemæssige forhold".

Erling Andersen nægtede at medtage disse linjer i sin endelige afgørelse, der få dage senere fastslog, at Stephen Kinnock ikke var skattepligtig i Danmark, og at Thorning-parret derfor havde betalt korrekt skat af deres indkomster.

Peter Loft afviser også blankt en anden central forklaring fra Erling Andersen og Lisbeth Rasmussen.

Nemlig påstanden om, at Loft udøvede "magtfordrejning" ved at bede sagsbehandlerne om at vente med at offentliggøre afgørelsen, til departementschefen var hjemme fra en tjenesterejse den 16 september.

- Jeg ville kunne huske, hvis nogen beskyldte mig for magtfordrejning, så det kan jeg klart afvise, siger Peter Loft.

Andersen og Rasmussen har selv forklaret, at ordet "magtfordrejning" blev sagt, og det blev sagt relativt tydeligt.

- Jeg ville være gået ret hårdt i kødet på dem, hvis de havde beskyldt mig for det. Jeg lægger ikke skjul på, at han blev sur. Men det var til syvende og sidst ham, der besluttede at følge det, siger Peter Loft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip