Mand sprøjtede kemikalie over sovende kvinde

Mens hun lå i sin seng fik en 46-årig kvinde fra Nykøbing Falster natten til torsdag et uhyggeligt besøg fra en endnu ukendt person.

Kvinden vågnede ved, at gerningsmanden pressede en pude ned over hendes ansigt, samtidig med at han sprøjtede et kemikalie i hovedet på hende.

- Vi ved ikke, hvilket kemikalie der er er tale om. Men det lugter, og vi håber, at undersøgelserne vil vise, hvad det er, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

Kvinden formåede at vriste sig fri fra gerningsmanden, som efterfølgende stak af fra stedet. Han efterlod sine sko.

- Det kan være, at han har taget dem af for at kunne liste rundt uden at blive hørt, siger Søren Ravn-Nielsen.

Politiet har endnu ikke klarlagt, hvordan gerningsmanden er kommet ind i villaen, som ligger på Æblehaven i Bangsebro i det nordlige Nykøbing Falster. Også motivet er et mysterium.

- Det kan være alt fra drabsforsøg og forsøg på voldtægt til hjemmerøveri eller et indbrud, der er gået galt. Men indtil nu er motivet helt åbent, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

Kvinden var alene hjemme, da den ubudne gæst trængte ind i villaen. Hendes mand var bortrejst, men politiet forventer ikke, at det har nogen sammenhæng med hændelsen.

- Der er ikke noget i hendes livsførelse, som kan forklare det, der er sket. Hun har ikke umiddelbart nogen fjender, fortæller vicepolitiinspektøren.

Politiet hører gerne fra vidner, som har opholdt sig i området ved æblehaven natten til torsdag mellem klokken to og tre. Derudover er man i gang med en række tekniske undersøgelser i sagen.

Blandt andet er de sko, som gerningsmanden har efterladt, sendt til undersøgelse for biologisk materiale.

- Man kunne godt forestille sig, at det er muligt at finde dna i dem, fortæller Søren Ravn-Nielsen.

/ritzau/

Dagens Gossip