Medie viser billede af død enøjet terrorist

Forlydender om drabet på den nordafrikanske al-Qaeda-leder, Mokhtar Belmokhtar, er endnu ikke bekræftet af andre end militæret i Tchad.

Men nu har den franske radiostation RF1 lagt et foto, der angiveligt forestiller liget af Belmokhtar, på sin hjemmeside.

Billedet er taget med en mobiltelefon, og fotografen skulle ifølge radiostationen være en soldat fra Tchad i det nordlige Mali.

Militæret i Tchad, der fører an i offensiven mod islamisterne i Mali, bekræfter, at fotoet viser Belmokhtars blodige ansigt.

I weekenden kom det frem, at terrorlederen var blevet dræbt under et fransk luftangreb i Ifoghas-bjergene lørdag.

Det internationale samfund har reageret med tilbageholdenhed på meldingerne om Belmokhtars død, og det franske forsvar sagde mandag, at der ikke er nogen beviser på, at han er dræbt.

Den enøjede islamist stod bag terrorangrebet på gasanlægget i In Aménas i Algeriet i januar, hvor 60 mennesker blev dræbt, heriblandt 37 udlændinge.

Tchads præsident, Idriss Déby Itno, gentog mandag, at landets militære styrker havde dræbt både Belmokhtar og en anden al-Qaeda-leder, Abou Zeid.

- To terrorledere, Abou Zeid og Mokhtar Belmokhtar, blev dræbt i kampe mellem tchadiske styrker og islamister i det nordlige Mali mellem 22. februar og 2. marts, sagde Deby i en tale på nationalt tv.

Belmokhtar, der stammer fra Algeriet, brød for få uger siden med den nordafrikanske gren af al-Qaeda for at danne gruppen "Vi, der underskriver med blod".

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip