Milliondusør udloves for amerikansk politimorder

Jorden brænder under den flygtende eks-betjent Christopher Dorner, som beskyldes for at have slået tre mennesker ihjel i en vendetta mod sine gamle kolleger i Los Angeles' politistyrke.

Nu udloves der en dusør på én million dollar for oplysninger, der kan føre til, at den "bevæbnede og ekstremt farlige" Dorner falder i hænderne på politiet, der har startet den største menneskejagt i byens historie for at finde ham.

Pengebeløbet, som svarer til 5,6 millioner danske kroner, rejses i fællesskab af bystyret, forretningslivet, private donorer og forskellige andre grupper, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Det beskrives som den største dusør, der nogensinde har været på spil i en politiefterforskning i det sydlige Californien.

- Vi vil ikke tolerere, at nogen underminerer sikkerheden og roen i vores kvarterer og lokalsamfund, siger Antonio Villaraigosa, borgmester i Los Angeles, ifølge CNN.

- Vi vil ikke tolerere dette terrorregime, som har frarøvet os den sindsfred, som borgere i det sydlige Californien fortjener, tilføjer han.

Dorner eftersøges for tre drab i Californien. En af de tre dræbte er datteren af en pensioneret politileder, som i sin tid bistod Dorner i en disciplinær sag, der endte med hans fyreseddel.

Politiet i Los Angeles har skærpet sikkerheden for de omkring 40 kolleger, der er nævnt i et manifest, som Dorner har lagt ud på internettet.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip