Milliondusør udloves for amerikansk politimorder

Jorden brænder under den flygtende eks-betjent Christopher Dorner, som beskyldes for at have slået tre mennesker ihjel i en vendetta mod sine gamle kolleger i Los Angeles' politistyrke.

Nu udloves der en dusør på én million dollar for oplysninger, der kan føre til, at den "bevæbnede og ekstremt farlige" Dorner falder i hænderne på politiet, der har startet den største menneskejagt i byens historie for at finde ham.

Pengebeløbet, som svarer til 5,6 millioner danske kroner, rejses i fællesskab af bystyret, forretningslivet, private donorer og forskellige andre grupper, rapporterer nyhedsbureauet Reuters.

Det beskrives som den største dusør, der nogensinde har været på spil i en politiefterforskning i det sydlige Californien.

- Vi vil ikke tolerere, at nogen underminerer sikkerheden og roen i vores kvarterer og lokalsamfund, siger Antonio Villaraigosa, borgmester i Los Angeles, ifølge CNN.

- Vi vil ikke tolerere dette terrorregime, som har frarøvet os den sindsfred, som borgere i det sydlige Californien fortjener, tilføjer han.

Dorner eftersøges for tre drab i Californien. En af de tre dræbte er datteren af en pensioneret politileder, som i sin tid bistod Dorner i en disciplinær sag, der endte med hans fyreseddel.

Politiet i Los Angeles har skærpet sikkerheden for de omkring 40 kolleger, der er nævnt i et manifest, som Dorner har lagt ud på internettet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip