Mordmistænkt kan stå til udvisning

Et frimærke på ryggen og ud af landet, hvis du laver kriminalitet igen.

Sådan sagde en dommer ved Retten på Frederiksberg til en dengang 17-årig dreng - som nu er mistænkt for likvideringen af Sohail-Hamzaa Saleh - da han blev idømt to et halvt års fængsel for sin rolle i groft hjemmerøveri samt et andet røveri i 2010.

Den nu 20-årige er tyrkisk statsborger og undgik sammen med en medanklaget lige netop udvisning ved dommen for hjemmerøveriet. Men dommeren kom med en løftet pegefinger til de unge mænd.

- Hvis I så meget som nærmer jer noget kriminelt igen, så får I et frimærke på ryggen og bliver sendt hjem, lød det fra dommeren efter domsafsigelsen.

Det og flere års fængselsdomme gjorde angiveligt ikke det store indtryk på de tre unge mænd, som alle klappede, da de fik dommen læst op.

Den mistænkte for Tingbjerg-drabet boede med sin mor i Tingbjerg på tidspunktet for hjemmerøveriet. Han er født og opvokset i Danmark og var i gang med en VVS-uddannelse, da han blev arresteret.

Nu er den 20-årige igen i politiets søgelys, og dømmes han for søndagens drab i Tingbjerg, står han til udvisning, hvis anklageren kræver det.

Den 20-årige blev onsdag tilbageholdt i lufthavnen i Düsseldorf, hvor han ifølge politiet var på vej til Tyrkiet. Den mistænkte er nu fængslet i Tyskland og myndighederne indleder en udleveringssag.

Han kan tidligst blive udleveret til dansk politi om otte dage, men det er kun, hvis den drabsmistænkte ikke modsætter sig udleveringen.

- Hvis han accepterer og gerne vil hjem til Danmark, så kan det ske rimeligt hurtigt, og vi kan sende folk ned inden for otte til 14 dage, siger politikommissær Steffen Th. Steffensen til Ritzau.

Hvis den 20-årige i tysk varetægt modsætter sig udleveringen, skal systemet behandle klagen, og dermed kan udleveringen tage endnu længere tid. Helt op til 40 dage.

Politiet vil have den 20-årige udleveret for drabet på den 17-årige Sohail-Hamzaa Saleh, der blev "likvideret" med to skud i hovedet på klos hold søndag aften.

Ifølge politiets oplysninger hører den mistænkte og den dræbte til den samme gruppering i Tingbjerg, og de skulle sågar have været kammerater.

Politiet mener, at motivet til drabet skal findes i personlige uoverensstemmelser.

/ritzau/

 

Dagens Gossip