Mystisk Sars-virus spreder sig i Frankrig

Endnu en person i Frankrig er blevet smittet med det nye og farlige Sars-lignende virus, som de seneste måneder har dræbt flere mennesker.

Det seneste virusoffer er ifølge de franske sundhedsmyndigheder blevet smittet, efter at vedkommende har været indlagt på samme hospitalsstue som den 65-årige mand, der var den første person i Frankrig med det nye virus i kroppen.

Den 65-årige blev indlagt, efter at han i april vendte hjem fra ferie i Dubai. Han ligger nu i kritisk tilstand på en intensivafdeling i Lille, og det seneste offer bliver også behandlet i isolation.

Myndighederne i Frankrig frygter, at yderligere to personer er blevet smittet.

Virusset er et såkaldt coronavirus. Det minder om influenza og det Sarsvirus, som brød ud i Asien i 2003 og dræbte omkring 800 mennesker. Omkring 10 gange så mange blev smittet.

Sars skabte panik mange steder, da det blev konstateret, at det smittede fra dyr til mennesker.

Ud over de almindelige symptomer på influenza kan det nye virus medføre både nyresvigt og svær lungebetændelse hos de smittede.

Verdenssundhedsorganisationen WHO slog alarm i september, da en mand i Storbritannien viste symptomer på virusset umiddelbart efter, at han havde rejst i Saudi-Arabien.

Siden er 18 mennesker døde. Alle kom enten fra Mellemøsten eller formodes smittet på rejser i området.

Men viruset er fortsat omgærdet af mystik, og WHO ved endnu ikke, hvor udbredt virusset er, eller hvordan det smitter.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip