Novia- og 3F-aftale sikrer bagagen i lufthavn

Skal du rejse på ferie fra Københavns Lufthavn, kan du godt regne med at få din bagage med. Det garanterer direktør Ole Brinks Andersen, der er direktør for Novia - selskabet hvor 120 ansatte valgte at strejke i weekenden.

- Jeg er rigtig glad for at kunne sige, at vi har indgået en aftale med medarbejderne, som betyder, at passagerer der skal på sommerferie nu kan vide sig trygge, oplyser Ole Brinks Andersen.

Bagagemedarbejderne nedlagde arbejdet i weekenden, og det betød, at mange rejsende ikke fik deres kufferter med - og at andre ikke kunne få deres bagage i lufthavnen. De seneste dage er gået med at få bagagen sendt frem til de rette ejermænd.

Årsagen til strejken var, at en ansat var blevet fyret. Og det er den sag, som Novia har aftalt at se på sammen med 3F. Lørdagens arbejdsnedlæggelse betød forsinkelser for 23 fly.

- Den konkrete sag med den fyrede medarbejder fortsætter sædvanen tro til behandling i det system, der afgør tvister. Det har vi i dag (mandag, red.) aftalt med tillidsrepræsentanten, forklarer Ole Brink Andersen.

De ansatte har også været utilfredse med en overarbejdspukkel, som de har opsparet. Samlet har de omkring 800 ansatte i Novia i snit 20 timer afspadsering til gode.

Ifølge Novia har man de to seneste år nedbragt afspadseringspuklen med henholdsvis 13 procent og 10 procent. Og siden 1. januar i år er der opsparet 70 procent mindre afspadsering sammenlignet med året før.

Novia har lukket lokalforhandlingerne med gruppen af HK'ere i selskabet mandag aften - og man håber nu på, at man kan gøre det samme med 3F.

- Vi har samtidig i går (mandag, red.) givet 3F-repræsentanterne et tilbud. Det er vores stærke håb, at det lukker lokalforhandlingerne med 3F i dag, lyder det fra Novias direktør.

/ritzau/

 

Dagens Gossip