Ny SF-ordfører revser Petersen og co.

SF går efter at fortsætte som regeringsparti efter næste valg.

Det fastslår partiets nyudnævnte politiske ordfører, Jonas Dahl, over for Ritzau.

Tvivlen opstod under de tumultagtige scener på Christiansborg onsdag middag.

Her svarede partiformand Annette Vilhelmsen ikke direkte på spørgsmålet om, hvorvidt det kriseramte parti ser sig selv som en del af en regering efter næste valg, skulle strømmene i vælgerhavet vende 180 grader.

Men nu siger Jonas Dahl, at SF vil blive i ministerkontorerne, hvis vælgerne ønsker det.

- For mig at se er der ingen tvivl om, at SF sidder i regering frem til næste valg. Og hvis vi har de afgørende mandater, så sidder SF selvfølgelig også i regering efter næste valg, siger han.

Han kalder hele diskussionen om SF's lyst til at være med til at svinge taktstokken over lovgivningsapparatet for "medieskabt".

- Det er en meget medieskabt historie, og det er den dagsorden, som Jesper Petersen og co. gerne har villet igangsætte, siger Jonas Dahl med henvisning til den tidligere politiske ordfører og to andre topfolk, der i de seneste dage hoppede af til Socialdemokratiet.

Han mener, at hele diskussionen om SF's regeringsdeltagelse foreløbig hviler på et temmelig teoretisk grundlag, meningsmålingerne taget i betragtning.

- Man må bare være ærlig at sige, at med de nuværende meningsmålinger, så er der et stykke vej til det. Og der er sandsynligvis nogle år til næste valg, så synes jeg ikke, det giver ret meget mening at tale om forskellige regeringskonstellationer, siger han.

- Men kan den nuværende regering fortsætte, så mener jeg, at vi opnår maksimal indflydelse ved at sidde med i regering, og så er det selvfølgelig oplagt, at vi også sidder i regering efter næste valg, siger han.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip