Ny tv-program: Hvem bliver Danmarks bedste amatørbager?

Seerne er med på tæt hold, når fem amatørbagere hver uge indtager de blåternede gulve i ”Kagekampen”, hvor de konkurrerer på alt fra gigantiske bryllupskager til sprøde småkager.

Thomas Mygind spørger ind til strategien, mens sprøjteposer flyver gennem luften, piskeris cirkulerer i takt, og blikket rettes nervøst mod det tikkende ur. For amatørbagerne har kun halvanden time, så skal dagens kreation stå smuk, velsmagende og færdigbagt.

Og det er nu op til de to professionelle konditorer, Allan Andersen og Marianne Valentine, at bedømme resultatet.

Læs også: Børn på hospitalet - ny serie om livet på Nordsjællands Hospital

De to dommere er kendt for at være pionerer i det danske kage-landskab, og de ved, hvad der skal til, for at en kage skiller sig ud i mængden:

- Det er vigtigt for mig, at deltagerne vælger nogle kvalitetsråvarer, og at vi som dommere virkelig kan smage det, de gerne vil have frem i kagen. Og så gør det jo heller ikke noget, at deltagerne er kreative og nytænkende, fortæller Marianne.

Hendes meddommer, Allan Andersen, har et lidt anderledes bud på, hvordan man får bakset en ordentlig kage – og et godt program -sammen:

- Jeg er sikker på, at vores kritiske øjne, giftige kommentarer og morsomme udfald sammen med Thomas Myginds nærgående spørgsmål nok skal blive til en god, massiv og gennembagt humørkage.

At amatørbagningen virkelig har ramt den danske befolkning over en bred kam, afspejler sig med al tydelighed i ”Kagekampen”. I premiereprogrammet kan seerne således se frem til at opleve blandt andre en landbrugselev, en projektleder og en salgsassistent kaste sig med ildhu ud i første udfordring: At bage en kage, de kan imponere kollegaerne med første dag på job:

- Indimellem er jeg ganske enkelt målløs over hvad – og hvor meget – vores vidt forskellige amatørbagere kan nå at få kreeret på den stressede halvanden time, de har til rådighed. Og så er det simpelthen umuligt ikke at blive både imponeret over, og smittet af, den glæde og begejstring de, om jeg så må sige, går til makronerne med, fortæller vært Thomas Mygind.

”Kagekampen” byder også på et special-program, hvor bage-entusiasterne Master Fatman, Christina Bjørn, Inez Gavilanes, Thomas Evers Poulsen og Big Brother-Bjørn giver hinanden kamp til stregen – selv om Master Fatman mest er med for at smage på de andres dej.

Til gengæld får han nok brug for al sin kreativitet, når dagens udfordring lyder på en kagefortolkning af ’Den Lille Rødhætte’.

I ”Kagekampen” stilles fem nye amatørbagere hver uge overfor en række udfordringer, der i stigende sværhedsgrad skifter fra dag til dag. I løbet af ugen vil deltagerne en efter en blive siet fra af dommerne, indtil en vinder er fundet.

Ugens bedste bager går direkte videre til finalen, hvor uge-vinderne kæmper mod hinanden om hovedpræmien, som er luksus hårde hvidevarer fra Miele.

”Kagekampen” har premiere mandag den 9. september klokken 18 på Kanal 5.

Få en forsmag på "Kagekampen" i klippet nedenunder.....

 

Dagens Gossip