Palæstinensere om bosættelser: Useriøst

En israelsk beslutning om at give tilladelse til flere end 1000 nye bosættelser, blot tre dage før landets regering skal holde næste møde i fredsforhandlingerne med palæstinenserne, vækker vrede hos sidstnævnte.

Beslutningen viser, at israelerne "ikke er seriøse omkring fredsforhandlingerne," siger palæstinensernes forhandler Mohamed Shtayed ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han anklager Israel for med disse bosættelser at ville "ødelægge grundlaget for den løsning, som det internationale samfund har opfordret til, og som går på at etablere en palæstinensisk stat på grænser fra 1967."

Tidligere søndag gav den israelske boligminister, Uri Ariel, sin godkendelse til knap 1200 nye bosættelser på Vestbredden og i Østjerusalem.

Den palæstinensiske præsident, Mahmoud Abbas, har tidligere slået fast, at han kun vil forhandle fred med Israel, hvis israelerne holder sig fra at bygge nye bosættelser.

Senere søndag vil 793 bopladser i Østjerusalem og 394 pladser på Vestbredden blive sendt i udbud.

Palæstinenserne går efter at få etableret en stat på Vestbredden, i Gazastriben og i Østjerusalem, der alle blev indtaget af israelerne ved krigen i 1967.

560.000 israelere bor i dag i de palæstinensiske områder.

/ritzau/

Dagens Gossip