Par nægter at sidde ved siden af en gruppe betjente i restauranten - så gør den ene betjent det utænkelige

Debatten om politivold mod den afroamerikanske del af befolkningen raser for tiden i USA.

I starten af måneden blev to sorte mænd skudt og dræbt af politibetjente i Louisiana og Minnesota, og i sidste uge mistede fem betjente livet, da en snigskytte skabte kaos ved en demonstration i Dallas i delstaten Texas.

Den urolige situation var til at føle på, da fire sultne betjente i fredags – dagen efter skyderiet i Dallas – gik ind på en familierestaurant i Pittsburgh i staten Pennsylvania.

Politiofficer Chuck Thomas forklarer til ABC News, at et kærestepar nægtede at sidde ved siden af de fire repræsentanter fra ordensmagten.

- En mand og kvinde skulle sidde tværs over for os, men han sagde 'jeg vil ikke sidde her', erindrer politimanden til tv-kanalen.

Læs også: Fremmed mand bad Michelle købe en bedre sports-bh: Her er hendes geniale svar

- Hans kropssprog fortalte mig, at han ikke ønskede at have noget at gøre med politiet, siger Chuck Thomas fra Homestead Police Department.

Han fortsætter:

- Jeg kiggede på ham og sagde: 'Det behøver du ikke bekymre dig om. Vi vil ikke såre dig'.

En servitrice førte kæresteparret hen til et bord i den modsatte ende af spisestedet Eat n 'Park i udkanten af Pittsburgh.

Nu vækker Chuck Thomas opsigt på Facebook, hvor han har delt sin oplevelse med de to personer, der ikke ville dele bord med betjentene.

- Sådan noget sker hele tiden, så du ryster det af dig, siger Chuck Thomas og forklarer, at han følte et behov for at gøre noget på grund af skyderiet i Dallas.

Han gik op til betalingskassen for at hente parrets regning. Han betalte for deres frokost, tilføjede drikkepenge og skrev en kort besked på den lille lap papir.

'Sir, din regning er blevet betalt af de politibetjente, som du ikke ønskede at sidde ved siden af', lød den korte besked på regningen.

Chuck Thomas forklarer, at der var en trykket stemning på gaden i dagene efter skyderiet i Dallas.

- Du kunne føle spændingerne i luften. En masse mennesker kom op til os for at takke os, give et håndtryk og dele deres støtte, siger politimanden og forklarer, at episoden på restauranten var den eneste negative oplevelse i løbet af arbejdsdagen.

Den sorte del af befolkningen har altid været undertrykt i USA, men debatten om politivold eksploderede efter politidrabet på den 18-årige Michael Brown i byen Ferguson for to år siden.

Siden da har landet været plaget af voldsomme uroligheder og flere episoder om unødvendig magtanvendelse fra politiets side. 

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip