Peter Loft undsiger kritiske vidner

Skatteministeriets tidligere departementschef Peter Loft kommer til at modsige flere af de tidligere vidneudsagn, der er givet i Skattesagskommissionen. Det antyder han på vej ind til sin første afhøringsdag.

- Mange har haft en mening om sagen, og det er ikke alle jeg er lige enig med, siger Peter Loft.

Han får torsdag lejlighed til at give sin version af begivenhederne, da Skat skulle afgøre, om Stephen Kinnock, gift med daværende oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S), var skattepligtig i Danmark.

Peter Loft måtte forlade sin toppost i Skatteministeriet for lidt mere end et år siden, da der opstod tvivl om, hvor dybt ministeriet havde involveret sig i Kinnocks skattesag.

Siden har Erling Andersen og flere andre vidner fra Skat København og Skatteministeriet over for Skattesagskommissionen fortalt deres version af begivenhederne.

Her spænder udlægningerne over, at Loft blot ville sikre sig, at sagsbehandlingen forløb korrekt, til at Loft blev presset af daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V) til at påvirke afgørelsen, så Kinnock blev skattepligtig.

- Den 13. september står det klart for mig, at Peter lader sig bruge. Da blinker de røde lamper. Der er ikke mere departementschef Peter tilbage, lød det blandt andet fra Erling Andersen, da han vidnede for Skattesagskommissionen.

Det er udsagn som disse, Peter Loft ventes at modsige.

- Jeg glæder mig til at kunne give min version af sagen, siger Peter Loft til de fremmødte journalister foran den tidligere retsbygning i Søborg, som fungerer som Skattekommissionens lokaler.

Ifølge Sten Bønsing, lektor ved Aalborg Universitet og ekspert i blandt andet forvaltningsret, er det ikke enkelt at afgøre, om Loft er gået over grænsen.

- Grænsen er ikke særlig præcis. Men det her er et tilfælde, der lander meget tæt på den grænse, der er, siger han.

Reglerne om, at det er den enkelte skatteregion og ikke ministeriet, der træffer afgørelse i skattesager, bunder i et ønske om at holde det politiske niveau, altså ministeren, ude af sagsafgørelsen, forklarer Bønsing.

Derfor er det betydningsfuldt, hvad Loft fortæller om Lund Poulsens involvering i sagen.

- Det får betydning for både ministerens eventuelle ansvar og for Lofts eget ansvar. For det, som reglerne vil undgå, er, at ministeren er aktiv i afgørelsen af sagerne, siger han.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip