Politiet i flere byer lukker om natten og sender betjente på gaden

Borgerne i en stribe byer må indstille sig på, at deres lokale politistation fremover er lukket om natten. Til gengæld vil der være flere betjente på gaderne.

Det gælder blandt andet i Randers, Silkeborg, Viborg, Holstebro og Herning.

Det er partierne bag politireformen der har nikket ja til politiets ønske om at ændre døgnbemandingen på politigården om natten.

Det betyder til gengæld en ekstra patruljebil på gaden.

Et af stederne er som sagt i Randers, og her er borgmester, Henning Jensen Nyhuus, er med på ideen, kredsrådet i Østjylland bakker op, og det samme gør Rigspolitichefen.

Dermed ændres døgnbemandingen på politistationen i Randers mellem klokken 23 og 07, og det glæder politidirektør Jørgen Ilum.

- Faktum er, at der stort set ikke er nogen, der henvender sig på politigården i Randers om natten. Ved denne ændring får vi i stedet en ekstra patrulje på gaden, der kan rykke ud til borgere, der har akut brug for hjælp. Det vil være med til at sikre yderligere tryghed og sikkerhed for borgerne i byen, siger han.

Ændringen betyder, at borgerne kan komme ud for, at døren til politigården i Randers vil være lukket om natten, i de perioder hvor der ikke er nogen politifolk på stationen.

Men det betyder ikke, at borgerne ikke kan komme i kontakt med politiet.

Politiet kan altid kontaktes på telefon 112 og 114, hvor der sidder folk døgnet rundt. Skulle man komme forbi politigården i Randers om natten, og der ikke er nogen på stationen, vil man blive betjent af vagtcentralen via en dørtelefon.

Men der vil fortsat møde politipersonale ind på politigården i Randers døgnet rundt alle ugens dage, nu vil de bare ikke længere være bundet af at skulle sidde på stationen, men kan i stedet patruljere på gaden.

- For mig har det afgørende været, at politiets tillidsfolk siger ja til denne ordning. Det har de gjort, og derfor bakker jeg fuldt op omkring den. Vi tror på, at vi nu får den bedst mulige betjening af borgerne inden for de givne rammer, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus fra Randers.

Den endelige godkendelse fra Folketinget betyder, at Østjyllands Politi nu kan gå i gang med at tilpasse forholdene på politistationen i Randers, så stationen i perioder om natten kan være ubemandet.

Det er endnu usikkert, hvornår ændringen i døgnbemandingen træder i kraft, men det kommer til at ske i løbet af i år, og tilsvanrende sker altså i en række andre byer landet over.

Dagens Gossip