R: Der er behov for konkurrence til jobcentre

De Radikale er enige med regeringspartneren SF i, at ledige skal have mulighed for at fravælge de kommunale jobcentre, når de er på jagt efter nyt job.

Det siger De Radikales arbejdsmarkedsordfører, Nadeem Farooq, efter at SF har foreslået, at de ledige skal kunne vælge a-kasserne frem for jobcentrene til at stå for blandt andet jobformidling og aktivering.

- SF er inde på noget af det rigtige. Der er i den grad brug for at ændre det nuværende beskæftigelsessystem, for vi får simpelthen for lidt beskæftigelse ud af de mange milliarder kroner, vi hælder i systemet hvert eneste år.

- Så jeg er helt med på at udsætte det her tunge beskæftigelsessystem for lidt mere konkurrence, og i den forbindelse kan a-kasserne spille en rolle, siger Nadeem Farooq.

Ifølge De Radikale er det dog ikke kun a-kasserne, som skal udfordre jobcentrene. De ledige skal også kunne vælge private aktører til at stå for beskæftigelsesindsatsen.

- Der er brug for at tænke andre aktører ind, men det skal ikke kun begrænse sig til a-kasserne nødvendigvis. Det kan også være virksomheder, vikarbureauer eller andre aktører, siger han.

Selvom De Radikale altså vil gøre op med jobcentrene, mener Nadeem Farooq, at kritikken af de kommunale jobcentre har været for hård og unuanceret.

- En stor del af jobcentrenes manglende succes skyldes også den beskæftigelsesmodel, som politikerne har stået for, hvor vi har reguleret jobcentrene efter et meget bureaukratisk system.

- Vi har holdt jobcentrene i en spændetrøje, hvor de er blevet målt på en masse regelefterlevelse og ikke på, om de får de ledige i job, siger han.

Den radikale arbejdsmarkedsordfører påpeger dog, at beskæftigelsesindsatsen er meget kompleks. Derfor ser han også frem til at få gode råd fra et ekspertudvalg under ledelse af tidligere skatte- og sundhedsminister Carsten Koch, som til oktober fremlægger sine anbefalinger.

- Jeg er tilhænger af at sætte den ledige i centrum, så den ledige har flere valgmuligheder. Men der er ikke nogen, der har en konkret løsning på, hvordan det kan gøres i praksis.

- Der er en række spørgsmål, vi skal have svaret på, og det håber jeg også, at Carsten Koch-udvalget vil adressere. Men rent politisk er jeg helt enig med SF i, at der er brug for at ryste bolsjeposen og tænke nyt, siger Nadeem Farooq.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip