Rektorer: Gymnasier skal have optagelsesprøve

Det er for let at komme ind på gymnasiet.

Det mener erhvervsorganisationen DI, som foreslår, at alle ansøgere skal igennem en optagelsesprøve, eller at det skal være sværere at blive erklæret egnet til det almene gymnasium.

Det skal føre til, at flere unge i stedet vælger en erhvervsuddannelse, og til at det faglige niveau i gymnasiet hæves, siger underdirektør i DI Charlotte Rønhof til Jyllands-Posten.

- Der er noget galt med vores system, og det er bekymrende, at det almene gymnasium bliver mere og mere populært, fordi det sker på bekostning af erhvervsuddannelserne. For mange unge vælger gymnasiet, fordi de ikke ved, hvad de vil, mener hun.

Andelen af unge, der vil på gymnasiet, er steget støt de seneste år, og samtidig er søgningen til landets erhvervsuddannelser faldet.

Formanden for gymnasierektorerne, Jens Boe Nielsen, støtter tanken om en optagelsesprøve.

- Der sidder to-tre elever i hver klasse, som burde være på en anden uddannelse, og vi vil gerne være med til at løfte overliggeren, siger Jens Boe Nielsen.

I et interview med Jyllands-Posten siger formanden for LO, Harald Børsting, at også han mener, at for mange i dag går i gymnasiet:

- Det er ren galimatias, men det er desværre også en udvikling, der er svær at vende.

Børsting mener dog ikke, at en optagelsesprøve på gymnasierne er løsningen.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip