Royal fastfood: Grillede dronningens svane på engangsgrill

Skrevet af Sol Stoffregen

22/08/2013

Mest læste i dag

Thames Valley Police i England er ved at efterforske en udsædvanlig sag, som omhandler en af Dronning Elizabeths svaner. Fuglen er blevet slagtet og smidt på grillen. Det fortæller dailymail.uk.

På flodbredden ved Windsor Castle i Berkshire, hvor den engelske dronnings svaner plejer at gå tilfredse rundt, har en dyrevelfærdsforkæmper ved et tilfælde fundet de sørgelige rester af en Dronning Elizabeths mange svaner.

Den foreløbige efterforskning tyder på, at den efterladte svane er blevet slagtet og efterfølgende grillet på en engangsgrill.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

- Det var ligesom et bilsammenstød, svanen var helt afbrændt. Vi kunne se, at de som havde gjort det, havde taget brystet ud, fortæller Wendy Hermon, dyrevelfærdsforkæmper fra Swan Lifeline, som fandt den døde svane søndag aften.
 
Det vides ikke, hvordan fuglen er blevet dræbt. Måske skudt, måske banket ihjel. Det var formentlig lørdag aften, at svanen blev fanget og spist.

- Jeg blev dårlig, da jeg så fuglen, hvordan kan nogen gøre det og bare efterlade fuglen der, siger Wendy Hermon.

Politiet vurderer, at gerningsmændene vil blive anklaget for tyveri, drab og forræderi. Forræderi, fordi det er kongehuset, der ejer svanerne. 

For flere århundreder siden blev svanesteg anset for at være en delikatesse og blev serveret til større festligheder. Siden 1981 har engelske svaner været beskyttet af lovgivning.