Så er det afgjort: Lance Armstrong mister Tour de France-titler

Den internationale cykelunion UCI bekræftede mandag på et pressemøde, at den tidligere cykelrytter Lance Armstrong får frataget sine syv Tour de France-titler og bliver straffet med livsvarig karantæne fra cykelsporten.

UCI oplyste, at unionen anerkender det amerikanske antidopingagentur Usadas afgørelse i august, som tildelte Armstrong livsvarig karantæne og fratog amerikaneren sine Tour de France-titler.

- Vi anerkender den sanktion, Usada gav. UCI vil udelukke Lance Armstrong fra cykelsporten og fratage ham de syv Tour de France-titler.

- Lance Armstrong hører ikke hjemme i cykelsporten, siger UCI-præsident Pat McQuaid på et pressemøde i schweiziske Geneve.

Præsidenten takkede samtidig de mange ryttere, der har vidnet i sagen mod Armstrong, og den irske præsident sendte også et budskab til alle i og omkring cykelsporten.

- Det er ikke første gang, cykelsporten har stået ved en skillevej. Vi finder en vej fremad. Cykelsporten har en fremtid, siger Pat McQuaid.

UCI-præsidenten slog som noget af det første fast, at unionen bakker op om den 1000 sider lange rapport fra Usada, og at UCI ikke vil anke sagen til den internationale sportsdomstol, CAS.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip