Sådan brød dansk hacker ind i cpr-registeret

Den 20-årige mand, der er mistænkt for hackerangreb mod politiets systemer, er sigtet for at have skaffet sig passwords til en lang række danske politifolks email-konti. Det erfarer DR Nyheder.

Af sigtelsen, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af, fremgår det, at den 20-årig ved hjælp af et avanceret computerprogram fandt frem til 10.000 tjenestemænds passwords. Og ifølge DR Nyheders oplysninger skulle hackeren målrettet været gået efter landets omkring 10.000 politibetjente.

Oplysningerne skulle den 20-årige ifølge sigtelsen have givet videre til en svensk hacker i februar 2012. Sammen med den svenske hacker er den 20-årige dansker sigtet for hackerangrebet.

Ifølge politiet interne retningslinjer må politifolk ikke udveksle strengt fortrolige oplysninger via den almindelige arbejds-mailkonto.

Så selv om hackere ikke burde kunne få adgang til oplysninger om politiagenter og meddelelsere i det kriminelle miljø, peger flere kilder på, at adgang til politifolks e-mail-korrespondance kan bruges til at miskreditere politiet og enkeltpersoner i politiet på samme måde, som det skete for den amerikanske udenrigstjeneste i forbindelse med de store lækager via Wikileaks.

Ifølge DR Nyheders oplysninger er der ikke fremkommet oplysninger, der peger på, at hackerne har været inde og hente information i politifolks email-konti, men det er en af de ting, der endnu ikke er endeligt afdækket af den igangværende efterforskning.

Kilde: DR

 

Dagens Gossip