Sass i tænkeboks efter finanskrise-rapport

Selvom erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) ser positivt på anbefalinger fra ekspertudvalg til at undgå en ny finanskrise, så vil han onsdag ikke lægge sig fast på, om anbefalingerne skal omsættes til politik.

Formanden for udvalget om finanskrisens årsager, professor ved CBS Jesper Rangvid, har onsdag afleveret udvalgets rapport til erhvervs- og vækstministeren med de 18 anbefalinger.

- Jeg vil nu se nærmere på udvalgets anbefalinger til fremadrettede initiativer. Jeg er umiddelbart positivt indstillet over for langt de fleste, men den konkrete udmøntning kræver yderligere overvejelser, siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Udvalget af eksperter er nedsat af regeringen og har det seneste halvandet år kulegravet grundene til, at finanskrisen ramte Danmark hårdere end mange andre lande. Rapporten som blev overrakt ministeren fylder 488 sider.

- Jeg vil gerne takke udvalget for dets store arbejde med at udarbejde en grundig og nuanceret analyse af årsagerne til finanskrisen, siger Henrik Sass Larsen.

Eksperterne anbefaler blandt andet, at det skal det være sværere for bankerne at låne store beløb ud til enkeltkunder. De mange danske bankkrak skyldes ofte, at netop de store engagementer går galt.

Ekspertgruppen foreslår også, at nye bestyrelsesmedlemmer skal på skolebænken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip