Se hvordan du får hjælp mod pollen

Forårsvejret er så småt kommet, og det betyder irriterende pollen i luften for landets en million pollenallergikere, som atter skal til at tjekke pollentallene dagligt.

Officielt gik pollensæsonen i gang 1. marts, men det kolde vintervejr har gjort, at pollentallene har været stort set ikke eksisterende. De solrige dage i sidste uge har dog for alvor kunnet mærkes blandt især EL- og hasselpollenallergikere.

- Vi har haft nogle rigtige dejlige solskinsdage, som har gjort, at træerne som f.eks. el har smidt en masse pollen ud i luften. Der har været pollental over 50 og det er rigtig højt for el, så allerede nu er det ved at gå i gang, siger Lise Nørgaard.

Men nu er der hjælp på vej. Astma- og Allergiforbundet har nemlig lanceret en ny gratis app til mobiltelefonen, som skal holde allergikerne opdateret på hvilke pollen, der florerer i luften.

- Du kan selv gå ind og vælge, hvad det er for en type pollen, du har lyst til at modtage informationer om, om det er birk, der er på vej, eller om det er græs, som kommer lidt senere, eller om det er el og hassel, som er i sæson nu, siger Lise Nørgaard, kommunikationschef i Astma- og Allergiforbundet til Newspaq.

Appen er med andre ord indrettet, så man som allergiker slipper for unødvendige meddelelser om pollental, som ikke er relevante for ens egen allergi.

Hos Astma- og Allergiforbundet forventer man at birkepollensæsonen vil gå i gang inden for de næsten 14 dage. Allergikere opfordres derfor til at tjekke pollentallene og huske at have medicinen på sig.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip