Se video: Politiet anklages for magtmisbrug efter hård anholdelse

Hvornår tager politiet for hårdt fat? En YouTube-video, som viser anholdelsen af en ung mand i Horsens, rejser det spørgsmål. Videoen er set mere end 85.000 gange, og i kommentarfeltet diskuteres flittigt, om politiet agerer korrekt.

Ifølge fremtrædende advokater, så dokumenterer videoen en anholdelse, hvor betjentene går langt over stregen, skriver MetroXpress.

- Den mandlige betjent virker kolossalt aggressiv. Det er fuldstændig unødvendigt. Jeg mener bestemt, at der er al mulig anledning til at klage over episoden, siger advokat Bjørn Elmquist til avisen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - Klik her og vær med nu

Han peger på, at unge mand heller ikke får oplyst, at han er anholdt - og hvorfor. Og at grundlaget for at lægge ham i håndjern virker spinkelt.

Bjørn Elmquist bakkes op af Claus Bonnez, der er advokat og formand for Landsforeningen KRIM. Han sætter spørgsmålstegn ved, om anholdelsen overhovedet er lovlig. Man kan nemlig ikke anholde for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Claus Bonnez hæfter sig også ved de voldsomme metoder.

- Dansk politi må ikke anvende halsgreb, medmindre der er tale om nødværge. Det er der ikke her. Jeg mener, der er tale om magtmisbrug på en meget grov måde, siger han til MetroXpress.

Mandag morgen har Sydøstjyllands Politi udsendt en pressemeddelelse, hvori det forholder sig til den kontroversielle anholdelse.

LÆS OGSÅ: Politiforbundet: Horsens-anholdelse er godt politi-arbejde

- Isoleret set kan videoen opleves, som om politiforretningen er voldsommere end nødvendigt. Videoen er én vinkel på hændelsen, som en del af et hændelsesforløb, derudover er der naturligvis rapportmateriale, der beskriver hændelsen, skriver kommunikationschef Ulla Kaspersen.

Sagen er nu sendt videre til Den uafhængige Politianklagemyndighed.

- Sydøstjyllands Politi har vurderet, at det er rigtigst at bede Den uafhængige Politiklagemyndighed vurdere sagen. På den måde er det ikke politikredsen, der vurderer egen indsats og den involverede borger, betjentene og offentligheden kan have tillid til at en uafhængig myndighed vurderer forløbet i sin helhed, lyder det.

SE VIDEOEN HER:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip