SF: Der er udfordringer i offentlighedslov

Kort før en stor demonstration onsdag på Christiansborgs Slotsplads mod den kommende offentlighedslov understreger SF, at der er "nogle udfordringer" i loven.

Offentlighedsloven er blevet kritiseret for at begrænse offentligheden i ministres arbejde, blandt andet gennem deres kalendere og adgangen til det lovforberedende arbejde.

- Der er jo gode ting i offentlighedsloven, men der er også nogle udfordringer. Dem har jeg hele tiden arbejdet med, og det vil jeg fortsat gøre, siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen.

SF's bagland pålagde tidligere på måneden partitoppen at "arbejde for at fjerne de dele (af offentlighedsloven, red.) som indskrænker demokratiet". Det skete på partiets landsmøde.

Alligevel regner Karina Lorentzen ikke med, at der kommer til at blive ændret i offentlighedsloven.

- Der er en aftale mellem nogle partier, og det bliver meget svært at se for sig, hvad det er, der kan ændres i sådan en aftale, siger hun.

Det sker med henvisning til den aftale mellem regeringen samt Venstre og De Konservative.

- Indtil videre er der ikke noget nyt i debatten, der kan pille ved tingene. Regeringen er fortsat enig om offentlighedsloven, som den ligger nu, siger hun.

Onsdag eftermiddag nåede antallet af underskrifter imod offentlighedsloven over 80.000. Det ventes, at nogle tusinde mennesker vil samle sig på slotspladsen til demonstration mod loven onsdag eftermiddag.

Justitsminister Morten Bødskov mener, at regeringen allerede har lyttet til kritikken.

- Jeg synes, det er en god offentlighedslov, regeringen har fremlagt. Vi har lyttet til de bekymringer, der har været, og derfor har vi aftalt, at der skal være en evaluering af loven efter tre år, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip