SFs jobcenterplan: Kommuner er skeptiske

SF's forslag om at give de ledige frit valg mellem de kommunale jobcentre og a-kasserne får en lunken modtagelse fra de centrale parter i sagen.

A-kasserne er således lunkne ved tanken, mens kommunerne er direkte afvisende.

- Jobcentrene er ikke konkurrenter. De er samarbejdspartnere, der ligesom os har noget at byde på, når det kommer til at hjælpe ledige i job.

- Med Danske Banks tidligere slogan bør vi hver især gøre det, vi er bedst til, siger direktør Verner Sand Kirk, direktør for AK-Samvirke, til Ritzau. AK-Samvirke er a-kassernes brancheorganisation.

Hos Kommunernes Landsforening (KL) afviser man tanken om, at a-kasserne skal kunne overtage det fulde ansvar for beskæftigelsesindsatsen på den lediges foranledning.

- Vi har brug for et enstrenget ansvar for jobindsatsen. Har vi ikke det, risikerer vi at bruge pengene på dem, der selv kan finde et arbejde, siger formanden for foreningens arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalg, Jacob Bundsgaard (S), til Ritzau.

Han slår fast, at det fortsat vil være kommunerne, der skal finansiere beskæftigelsesindsatsen, selvom den skulle blive flyttet til a-kasserne.

- Så er der en, der bestiller musikken, og en anden, der betaler, og det er en rigtig dårlig idé, pointerer han.

Verner Sand Kirk vil se et fuldstændigt forslag fra SF, før han vil tage stilling til det, men umiddelbart er der andre steder, der er vigtigere at sætte ind, mener han.

- I dag foregår der en masse dobbeltarbejde. Hver tredje måned skal du gå til samtale begge steder om det samme. Det er helt tosset, og man kan udnytte ressourcerne bedre, påpeger direktøren.

Kommunerne er også åbne for et tættere samarbejde med a-kasserne.

- Der er brug for et langt tættere samarbejde mellem a-kasserne og jobcentrene, og vi har rigtigt gode erfaringer med den akutindsats, vi har lavet, siger Jacob Bundsgaard.

/ritzau/

 

Dagens Gossip