Skadelige skønhedstrend: Firma fjerner nu produkt, som kan give arvæv

Selvom der har været adskillige billeder på de sociale medier af personer, som har fået blodansamlinger i læberne på grund af dette skønhedsprodukt, så kan man stadig købe det.

Apparatet er beregnet til at suge læberne ind i, så der ved undertrykket flyder blod til vævet og medfører fyldigere læber.

- Det kan i yderste konsekvens danne permanent arvæv, siger hudlæge Erik René Obitz, som har klinikken Dermocare til Dagens.dk.

- Man kan sige, at med dette produkt hænger bivirkninger og effekt sammen.

Læs også: Flere hundrede kvinder lægger sag an: Siger, hår-produkt har gjort dem skaldede

Der er dog ikke registreret nogen klager over produktet, lige som dem man har set i udlandet.

(Billede af bruger, som har haft bivirkninger. Foto: Instagram)

- Vi har ikke fået oplysninger om ulykker, men vi hører gerne fra folk, hvis de oplever problemer med dette produkt, siger Mette Cramon, kommunikationschef i Sikkerhedsstyrelsen.

Dagens.dk har haft fat i to forhandlere, som sælger denne slags skønhedsprodukter.

Det ene mærke hedder Candylipz, som er ‘liket’ af over 1.700 Facebook-brugere på deres side.

De har dagligt konkurrencer, hvor man kan vinde et af deres produkter, og de reklamerer med billeder af kendisser som Kim Kardashian og Scarlett Johansson.

Candylipz har ikke vendt tilbage for at kommentere på kritikken.

Firma dropper salg
Firmaet Online Group Aps, som forhandler mærket Prettylipz, har svaret på kritikken og valgt at tage deres produkt af markedet.

- Vi driver over 20 webshops i Danmark, Sverige og Tyskland og har faste procedurer for, hvordan vi vurderer et produkt, vi sætter på markedet, siger direktør Jannik Clausen til Dagens.dk.

Hos Online Group tager de usikkerheden ved produktet meget alvorligt, og derfor har de truffet en endelig beslutning:

- Vi har ingen interesse i at skade vores kunder med vores produkter, og derfor har vi suspenderet siden med øjeblikkelig virkning. Alle kunder har mulighed for at få deres penge tilbage, uanset om de har købt det for en måned siden og har brugt det.’

Han uddyber overvejelserne bag beslutningen:

- Grunden til, at vi reagerer så prompte, er, fordi vi oprindeligt følte vores research var god nok, men når I så ringer og fremlægger et andet synspunkt, så tager vi det meget alvorligt.

Læs også: Efter Tinder-voldtægt af 12-årig: Pas på jeres børn

Hos Sikkerhedsstyrelsen forklarer man, at det er lovligt produkt at sælge i dag.

- Det her produkt falder under den almindelig lov for produktsikkerhed. Det er ikke sådan, at der er myndigheder, som sidder og tjekker alle produkter, der kommer på det danske marked. Det er altid virksomhedernes ansvar, at produkterne er sikre, uddyber hun.

- Hvis der er forbrugere, som kontakter os om skader som følge af produktet, så tager vi det naturligvis alvorligt. Vi har i sidste ende mulighed for at give påbud om at tilbagekalde produktet fra forbrugerne, forklarer hun.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip