Skiferien er blevet markant dyrere

I disse uger drager mange af sted på skiferie. Med rejse, liftkort, udstyrsleje og lignende kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Og i år er det faktisk endnu dyrere end tidligere.

Årets skirejser er i gennemsnit knap 13 procent dyrere end sidste år. Det viser den nyeste opgørelse fra produktsammenligningssiden PriceRunner.dk, der de seneste syv år har sammenlignet priserne hos 34 af de mest besøgte skisportssteder.

I år ryger de samlede udgifter til transport, liftkort, skileje, mad og overnatning i en uge for en familie på fire nemt op over 30.000 kroner hos over 75 procent af de undersøgte steder, hvor det i 2012 kun var knap 60 procent af skisportsstederne, der tog den pris eller over.

- Der er tale om meget markante prisstigninger på størstedelen af de skiferier, vi har tjekket. Det betyder, at danskerne fremover skal være ekstra opmærksomme, når de booker deres skiferie, siger Martin Andersen, der er country manager hos PriceRunner Danmark.

Ifølge Jens Friis Jensen, der er turismeforsker hos Roskilde Universitets Center, skyldes de stigende skiferiepriser, at rejseudbyderne forsøger at indhente tabt fortjeneste fra kriseårene.

- Når vi ser prisstigningerne nu, skyldes det kort sagt, at markedet kan bære det, siger han.

- Under krisen holdt ferieudbyderne priserne i ro for at få folk til at slippe nogle af de penge, som de på grund af økonomisk usikkerhed holdt ekstra fast på. Nu ser vi trods alt positive tendenser i økonomien, og derfor er den del af befolkningen, der tager på skiferie, igen villige til at betale, siger Jens Friis Jensen.

Af de 34 steder, som PriceRunner har undersøgt, er Whistler i Canada det dyreste sted at holde skiferien. En familie på fire skal regne med at betale mindst 65.000 kroner for sådan en tur.

Vælger man i stedet en tur til Harrachov i Tjekkiet, skulle det kunne gøres for godt 14.000 kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip